vineri, decembrie 22, 2006

Felicitari POLIROM!

De Sarbatori, Editura Polirom ofera
Burse de creatie pentru scriitori

Editura Polirom a decis sa acorde in 2007 burse unui numar de trei scriitori. Au fost selectati autori tineri a caror valoare a fost confirmata in ultimii 2-3 ani prin acordarea unor importante premii nationale pentru literatura:

1. Filip Florian (2000 euro)
2. Ioana Bradea (1500 euro)
3. Dan Sociu (1000 euro)

„Este o realitate faptul ca, la noi, spre deosebire de alte tari, scriitorii romani din generatiile mai tinere nu sint sprijiniti din punct de vedere material. Finantarile acordate de AFCN nu merg catre «producatorul» operei literare, ci catre edituri, cel mai adesea sumele fiind ridicole, daca nu chiar sfidatoare, si insotite de procedee birocratice absurde. Prea putine comunitati locale isi pun problema unor programe destinate sprijinirii creatorilor de cultura. Or, este greu de crezut ca vom putea avea mai multe opere literare valoroase atit timp cit autorul lor, scriitorul, nu-si poate dedica timpul si energiile creatiei, adica nu va putea beneficia de un minim statut de profesionist.” (Silviu Lupescu, director general Editura Polirom)

Polirom face apel catre MCC pentru a initia demersurile legislative necesare pentru a crea conditii optime de aplicare a Legii 376/2004, astfel incit si companiile din Romania sa fie stimulate in acordarea de burse de creatie, initiativa ingradita la aceasta ora de prevederile legii 571/2003 (Cod Fiscal), care a redus limita maxima a sponsorizarilor deductibile de la 5% la 0,3% din cifra de afaceri. Totodata, speram ca in viitor si alte companii, institutii ale statului ori private sau consilii locale se vor alatura initiativei noastre si vor prevedea in bugetele lor fonduri destinate acordarii de burse de creatie pentru scriitori. Ar fi, din partea acestora, o „investitie” binevenita despre care avem toata convingerea ca nu o vor regreta.

Sarbatori luminoase,
Oana Boca

Departamentul de Promovare si Relatii cu Presa
Tel. & fax: 021-311.611.3; mobil: 0722.609.478
E-mail: oana.boca@polirom.ro; www.polirom.ro, www.cartearomaneasca.ro

Niciun comentariu: