vineri, aprilie 28, 2006

Lucruri bizare cu strada


Interventii:
  • Pictam peretele casei din intersectia strazilor Arthur Verona si Dionisie Lupu (in distributie: SERM, ERPS, Color, Sinboy, Wash, Suflo, Home, Broke, Ofook, Omulan, Deliric)
  • Umplem strada cu flori, arbusti, copaci, cactusi (multumim Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement)
  • Concerte la instrumente reci (invitatie deschisa pentru toti artistii stradali)
  • Comunitatea Dorkbot Bucuresti va face lucruri bizare cu electricitatea
  • Cote vine cu un ghetto blaster (aduceti si voi casete!)
  • Mobilam strada! Veniti cu fotolii, sezlonguri, canapele, izoprene, divane, scaune de orice fel, veioze, cuiere, ce va trece prin cap. Dar aveti grija de ele daca vreti sa le mai luati inapoi.
  • Asociatia "Bate Saua Sa Priceapa Iapa" va aduce doze de aer curat pe care le pune la licitatie.
  • Noi ne straduim sa dam afara masinile de pe strada si Domnica ne aduce o masina. Dar nu una cu benzina, ci cu baloane de sapun!
  • Tudor Verona va imparti flyere cu istoria pictorilor din familia Verona.
  • Elevii de la Mishu vor sa aduca o piscina pentru copii pe care s-o umple cu apa :))) In cazul asta, ii invitam pe oameni sa-si aduca ratzushti si barcute (poate chiar modele din acelea motorizate)!
  • Cei de la "Oricum" vor face un puzzle din panze folosite drept canvas pentru niste grafuri. Vorbiti cu ei sa dati si voi o tusha. A, si vor proiecta niste filmulete.
  • Aici e loc pentru interventia ta (povesteste-ne in Comments ce vrei sa faci)

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Io vin cu o chitara.

Anonim spunea...

io vreau sa particip la pictarea peretelui :)

the architect spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
the architect spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
the architect spunea...

nu as incuraja graffitti; interventii in spatiul public, chiar la scara strazii si a fatadelor, ar fi interesante atata timp cat ar respecta principiul reversibilitatii (situatia dinainte de interventie sa poata fi restabilita fara compromisuri dupa eveniment).

CN spunea...

vrei sa participi la pictarea peretelui? ajuta-ne sa rezolvam cu tencuiala, dup-aia sa dam o varuiala de fond. gandeste-te la tema: ce ti-ar placea sa vezi de la distanta si ce ti-ar placea sa vezi de aproape? sau trimite-ne cateva imagini cu "walls and pieces" de-ale tale.

CN spunea...

raspuns pentru arhitectul:
Situatia dinainte de interventie: aici. Restabilirea fara compromisuri va fi dificila.

Anonim spunea...

Eu voi veni cu toti cei care vor sa bata saua sa priceapa iapa: vrem sa aducem lumii de stire ca avem nevoie de benzi si alei de biciclete in oras, avem nevoie de aer curat (o sa aduc de la munte cateva doze si o sa le distribui trecatorilor), avem nevoie de miscare ... asa ca vom pedala prin zona. Si tare as vrea sa ii cunosc pe cei care au propus proiectul castigator cu benzile de biciclete si sa le ofer ajutorul meu / daca au nevoie :)

Anonim spunea...

deja daca spui graffiti se inteleg lucruri indecvate pentru un peisaj urban public. insa peretele poate fi decorat nu neparat cu writinguri sau desene incarcate, tipatoare sau socante, ca sa trebuiasca repede sa se varuiasca lucrarile. ganditi-va la ceva de genul graficii unei coperte, ceva minimalist. o sa caut nishte linkuri pentru exemplificare. in afara astfel de pereti se practica.

my "walls and pieces":
http://site.neogen.ro/chaser107

Anonim spunea...

...iar notiunea de fond n-ar trebui sa fie definita pentru grafica la care sa ma gandesc eu. designul sa fie un fond in sine, un fond urban care sa arate bine si sa nu "distruga", asa cum unii arhitecti, se pare, percep graffiti-ul

uae_flunky spunea...

daca aveti nevoie de ajutor, puteti conta si pe elvii de la CN Mihai Viteazul, ni se pare o idee ff tare ce vreti sa faceti. N-am putea sa facem si un gratar cu mici? ar fi foarte gospodareste. Sau o piscina mare de plastic pt copii. De-abia astept. :)

Free door spunea...

mi-ar placea sa va ajut la proiectul acesta, pe partea artistica.

doua dintre cele mai recente desene ale mele se pot gasi aici :

http://www.apsspower.lx.ro/walls/update2/SSaib01%20(1).jpg

si

http://www.apsspower.lx.ro/walls/update2/SSaib01.jpg

astept cu nerabdare un raspuns din partea voastra ,

best wishes, tudor.
:)

Anonim spunea...

si noi o sa facem ceva: proiectam (filmulete) si desenam (graf-like)

http://blog.oricum.ro/2006/05/03/toate-panzele-sus/

CN spunea...

tudor, ti-am dat raspunsul mai sus, la postarea cu zidul pe care dam un graf. am vazut lucrarile tale prin bucuresti, ai un stil pe care il identific foarte repede. imi place ce faci.

CN spunea...

uae_flunky, daca faceti un gratar cu mici s-ar putea sa aveti nevoie de cam 2000 de mici, ca nu puteti sa nu dati si la altii, nu? mancati numai voi?

Anonim spunea...

trebuie sa vad agitatia asta. daca va fi una constructiva ma voi oftica toata viata ca am ratat-o.
Deci da!..

www.cartooniac.com e alaturi de voi!

Anonim spunea...

in sfrarsit incepe sa se intample ceva ...la mai mare !!!

the architect spunea...

raspuns pentru cn:

(se pare ca am niste probleme cu autentificarea din Firefox; raspund acum din IE)

Nu mi-am putut abtine zambetul; tu ai si dreptate cu fotografia asta asa, scoasa din context; asta ar fi chiar culmea, sa incercam ca dupa interventia baietilor din seara asta (scriu vineri, dupa prima seara a evenimentului) sa incercam sa restabilim "fara compromisuri", cum (bine) spuneam, situatia din fotografia aceea (pe care o recunosc); mai ales ca vorbim despre un calcan care este el insusi o agresiune. Dar uita-te putin in jur; discutam despre un traseu urban intre Scoala de fete (monument de arhitectura), Gradina Icoanei, Biserica Anglicana, casa lui Mincu (sediul OAR) si Libraria Carturesti; in centrul Bucurestiului. Tot cred - fara a tranti etichete derizorii sau a incerca sa tarasc fenomenul in peiorativ - ca acest tip de manifestare (ma refer strict la graffitti) ar trebui ceva mai strict delimitat; si inca nu cred ca ar trebui sa trecem cu vederea bruma de norme (care poate ca au supravietuit) in numele libertatii de expresie (pana la urma o forma a somnului ratiunii pe care personal o agreez). Putem discuta pe tema asta si sper ca este evident faptul ca nu sunt un militant violent; nu vreau sa incerc sa ingradesc nimic mai mult decat e cazul, cu atat mai mult cu cat sunt de acord cu ideea ca eliminarea (auto-)cenzurii poate fi un prim pas spre creatie.

Prefer sa ma opresc aici. Nu inainte de a-ti marturisi ca mi-a facut o deosebita placere sa ma plimb astazi, in sus si in jos, de cateva ori, pe strada asta; m-am si intrebat de altfel de ce nu am putea repeta evenimentul in fiecare zi dupa ora 18, de pilda. Nu in ultimul rand - suna prozaic, dar asta este - as vrea sa pot transmite felicitari organizatorilor care evident ca s-au straduit mult pentru aceasta evidenta reusita.

raspuns pentru iulian:
Stiu ca la un moment dat am gasit ceva documentatie despre grafica stradala, asa cum povestesti, dar nu ii mai dau de urma; daca gasesti tu niste link-uri, te rog posteaza-le aici, ar fi interesant. Subiectul ar trebui insa extins putin; nu aici, de acord; dar sunt convins ca merita.

Recunosc ca percep graffitti-ul altfel decat cei care il executa. Iti stau la dispozitie daca vrei sa intram in detalii. (PS: esti student la arhitectura in Bucuresti? in ce an? poate ne vedem; mi-au placut ceva "schitzeli")

pentru tudor:
Am incercat sa vad lucrarile la adresele postate de tine, dar primesc mesaj de eroare "403 - Acces interzis! Accesezi un cont sau un director in care nu exista inca un fisier index (index.html/index.php) etc..."; am incercat acces si din radacina site-ului, nimic; stii ceva de asta?

Anonim spunea...

pentru "arhitectul" - arhitectii care s-au efortat pentru ca acest eveniment sa aiba o tinuta urbana si sa atraga target specializat si accidental primesc "felicitarile" pentru "reusita" si invita doritorii sa se inscrie de acum pe lista colaboratorilor pentru the next verona event; trimiteti lista catre mduculescu@yahoo.com

zeeny spunea...

io vin sa va fac poze si cu zambetul larg pe fata :)

erm... CAND?? :)